ŁÓDECZKI - BEZMIĘSNY LUNCH
- biały ser,
- cykoria,
- szczypiorek i rzodkiewka,
- ziemniaczki,
- przyprawy sól, pieprz, papryka w proszku słodka,
- śmietana,
Bardzo ciekawe połączenie mi wyszło i jak na mięsożerną osobę przyznaje się bez bicia bardzo smaczne :) Ziemniaczki które zrobiłam są większości znane jako potato wedges a robi się je tak . Ziemniaki kroimy na łódeczki-ćwiartki nie muszą być aż tak równomierne bo upieką się wszystkie tak samo :) wkładamy do blaszki kropimy olejem lub oliwą z oliwek żeby przyprawy miały się jak przykleić ja posypałam papryką słodką i vegetą ale można vegetą i rozmarynem ogółem ziołami :) układamy miąższem do góry, siup do nagrzanego piekarnika w 210 stopniach oczywiście od grilla bo normalnie mogą się długo piec i tak z 20 do 25 minut :) Miedzy czasie robimy naszą bryndzę , moja jest z duża ilością pieprzu , szalotki i rzodkiewki może być pomidorek również
Przepis dodał użytkownik Izabela
Podziel się opinią
Komentarze