06-06-2013 19:40
Rozkoszna Wiosenna
Przepis
4.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- (UWAGA! Połączone w zupie składniki rozgrzewają oraz pobudzają wydzielanie feromonów ! Nie spożywać w obecności nieodpowiedniej kobiety lub mężczyzny. Zupa jest miłosną zupą południowo-wschodniego wybrzeża Chin)
- składniki:
- jedna posiekana marchewka
- jeden posiekany por średniej wielkości
- para listków laurowych
- 850ml wywaru ze świeżej ryby (nie mrożonej! mrożonki nie zawierają energii ciepła)
- dwa młode ugotowane kraby (można użyć kraba z puszki lub paluszków krabowych, ale nie kraba mrożonego !)
- 2,5cm startego świeżego imbiru
- łyżeczka jasnego sosu sojowego
- pół łyżeczki mielonego anyżu gwiazdkowego (można nieco mniej jeśli ktoś nie przepada)
- sól i pieprz do smaku
Przepis
sposób przygotowania:
- Marchewkę, pora, liście laurowe i wywar zagotować w dużym garnku i gotować aż warzywa zmiękną (ok 10 min)
- W międzyczasie usunąć z krabów całe mięso i dodać do wywaru.
- Dodać imbir, sos sojowy, oraz anyż i gotować ok 10 min.
- Podawać na gorąco koniecznie z herbatą żeń-szeń Skąd cudowne właściwości? Zupa wykonywana na gorąco, że składników które zawierają duże ilości energii ciepła. Połączenie imbiru i lekko ostrego pora wywołuje falę ciepła, natomiast bogaty w składniki wywar z ryby dostarcza nam paliwa które zostaje wykorzystane do rozgrzania ciała. Zupa jest uważana za eliksir miłości - połączenie anyżu z imbirem oraz składnikami zawartymi w słodkim mięsie kraba wzmaga wydzielanie feromonów... a do czego ta sytuacja może doprowadzić to chyba wypisywać nie muszę ;)
Przepis dodał użytkownik dianek
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.