01-06-2013 19:07
Dorsz z truskawkową salsą
Przepis
4.0
(5 głosów)
Oceń:
Składniki
- 1 szt dorsz filet,
- 6 szt truskawek
- 1/2 szt limonki,
- 1/4 szt papryczka chilli,
- 1 cm imbiru,
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka miodu płynnego
- 1 łyżka oleju,
- koperek,
- kolendra
- pieprz
Przepis
Filet opłukać osuszyć. Imbir drobno posiekać wymieszać z miodem ,sosem sojowym,i olejem. W taką marynatę włożyć rybę , odstawić na 10 min . Robimy salsę .Truskawki kroimy w kosteczkę , dodajemy sok z limonki z ok 1/2 sztuki . Kolendrę ,koperek i chilli siekamy dodajemy do salsy. Rybę wyciągamy z marynaty i pieczemy w piekarniku w 190 stopniach ok 10 min . Gotową rybę podajemy z salsą . Całość doprawiamy pieprzem i ozdabiamy roszponką.
Przepis dodał użytkownik iwa643
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.