Trwa ładowanie...
dgdijrr
01-06-2013 18:54

Łosoś zapiekany z sosem pesto

Przepis
4.3
(3 głosy)
Oceń:
dgdijrr
Składniki
  • 3 szt ziemniaki młode
  • 2 szt marchewki młode
  • 2 kawałki łososia filet bez skóry
  • 1 pęczek bazylia,
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki orzeszki piniowe,
  • 1 łyżka startego parmezanu
  • sól morska
  • vegeta natur
Przepis

Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w plasterki . Wrzucamy na osolony wrzątek na ok 8 min. Odcedzamy na sicie. Ugotowane warzywa podzielić na dwie porcje . Z foli aluminiowej robimy jakby miseczki układamy warzywa na nich kawałek łososia, i znów warzywa ? warzywa oprószamy vegetą , zawijamy i wstawiamy do gorącego piekarnika na ok 20 min . Następnie rozchylamy folię i pieczemy jeszcze ok 10 min . Robimy sos pesto. Miksujemy bazylię z orzeszkami czosnkiem i solą morską , dodajemy parmezan -miksujemy. Sosem polewamy rybę i warzywa. Podajemy w pilotach lub wykładamy na talerz

Przepis dodał użytkownik iwa643

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dgdijrr
dgdijrr
dgdijrr
Więcej tematów
dgdijrr