29-05-2013 22:57
keftedes
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- 500g mielonej cielęciny, wieprzowiny
- 1 jajko
- 1 średni ziemniak
- 1 grubo pokrojona cebula
- mąka
- olej do smażenia
- przyprawa kuchni greckiej (ja miałam oryginalną mieszankę właśnie do keftedes prosto z Grecji ale i u nas w sklepach można podobną kupić (widzialam podajże firmy Kamis przyprawa kuchni greckiej))
Przepis
Ziemniak obrać, zetrzeć na tarce i odcisnąć nadmiar soku. Wszystkie składniki razem wymieszać. Z masy uformować małe kulki,obtoczyć w mące. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, wrzucać kulki i smażyć z obu stron.Odsączyć na ręczniku papierowym.....i zajadać pyszne są:)
Przepis dodał użytkownik Izaa
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.