Trwa ładowanie...
d3jqva4
26-05-2013 05:00

Drugie życie makreli ;)

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d3jqva4
Składniki
  • 1 średniej wielkości wędzona makrela
  • 25 dag dobrego, tłustego twarogu
  • 3 - 4 ugotowane na twardo jajka
  • sporo rzeżuchy i/lub szczypiorku
  • 2 - 3 łyżki majonezu
  • 2 - 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • sól, grubo mielony pieprz
Przepis

Makrelę żywcem obedrzeć ze skóry, pozbawić ości i rozczłonkować na mniejsze kawałki.
Twaróg wrzucić do miski i rozgnieść widelcem.
Ugotowane i obrane jajka posiekać w drobną kostkę.
Wszystko połączyć w jednym naczyniu, dodać rzeżuchę i/lub posiekany szczypiorek oraz majonez i śmietanę, ciut dosolić, sporo popieprzyć i wymieszać...
Podawać na kanapkach lub grzankach, posypane dodatkową porcją rzeżuchy i/lub szczypiorku :D

Przepis dodał użytkownik Anai

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3jqva4
d3jqva4
d3jqva4
Więcej tematów
d3jqva4