26-05-2013 05:00
Drugie życie makreli ;)
Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1 średniej wielkości wędzona makrela
- 25 dag dobrego, tłustego twarogu
- 3 - 4 ugotowane na twardo jajka
- sporo rzeżuchy i/lub szczypiorku
- 2 - 3 łyżki majonezu
- 2 - 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
- sól, grubo mielony pieprz
Przepis
Makrelę żywcem obedrzeć ze skóry, pozbawić ości i rozczłonkować na mniejsze kawałki.
Twaróg wrzucić do miski i rozgnieść widelcem.
Ugotowane i obrane jajka posiekać w drobną kostkę.
Wszystko połączyć w jednym naczyniu, dodać rzeżuchę i/lub posiekany szczypiorek oraz majonez i śmietanę, ciut dosolić, sporo popieprzyć i wymieszać...
Podawać na kanapkach lub grzankach, posypane dodatkową porcją rzeżuchy i/lub szczypiorku :D
Przepis dodał użytkownik Anai
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.