Trwa ładowanie...
d3vq4ea
06-05-2013 13:39

Spaghetti na ostro z krewetkami i pomidorkami cherry

Przepis
3.2
(5 głosów)
Oceń:
d3vq4ea
Składniki
  • Dla 3 osób:
  • makaron spaghetti 1 opakowanie
  • krewetki tygrysie mrożone 500 g
  • pomidorki koktajlowe 300 g
  • czosnek 3 ząbki
  • masło 30 g
  • ostra papryka w płatkach 1,5 łyżeczki
  • białe wino wytrawne 150 ml
  • koperek pęczek
  • sól, pieprz do smaku
  • cytryna lub limonka do smaku
Przepis

Ugotować makaron al dente wg przepisu na opakowaniu. W czasie kiedy gotuje się makaron, obrać i pokroić w plasterki czosnek. Pomidorki oderwać z gałązek i umyć. Na łyżce masła smażyć pomidorki z czosnkiem ok. 5 minut, aż czosnek nabierze złotego koloru, wlać wino, wsypać ostrą paprykę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos musi mieć wyrazisty smak. Kiedy połowa wina odparuje, dodać krewetki, a po chwili ugotowany, odcedzony makaron z łyżką wody z gotowania. Wymieszać z resztą masła. Podawać posypane koperkiem, z ćwiartką cytryny i kieliszkiem białego wina.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3vq4ea
d3vq4ea
d3vq4ea
Więcej tematów
d3vq4ea