Trwa ładowanie...
d18rp9l
18-04-2013 11:19

Tilapia z grilla

Przepis
1.0
(2 głosy)
Oceń:
d18rp9l
Składniki
  • 1 świeża patroszona Czerwona Tilapia (Global Fish)
  • 4-5 ziemniaków
  • 2-3 czerwone papryczki chilli
  • odrobina oliwy
  • sól, pieprz
  • listek laurowy
  • gałązka rozmarynu,
  • szczypta sezamu
Przepis

Rybę myjemy, a następnie osuszamy na papierowym ręczniku. Doprawiamy ją solą i pieprzem, by następnie natrzeć oliwą i obłożyć ziołami. umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Doprawić solą i pieprzem, natrzeć oliwą i obłożyć ziołami. Tak przygotowaną rybę odstawiamy na około 2h do lodówki. W tym czasie obieramy ziemniaki i lekko podgotowujemy je w osolonej wodzie. Po upływie dwóch godzin kładziemy rybę na rozgrzanym grillu i smażymy dopóki nie będzie miękka. Tilapię podajemy z ziemniaczkami. Smacznego!

Trochę szaleństwa nigdy nie zaszkodzi. Jeśli nigdy dotąd nie próbowaliście rybki z grilla, może warto spróbować w tym roku. Zwłaszcza, że ich mięso uznaje się za najzdrowsze. Ale jednak najważniejszy jest przede wszystkim smak!
Więcej na globalfish.pl

Przepis dodał użytkownik kwiatkiAli

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18rp9l
d18rp9l
d18rp9l
Więcej tematów
d18rp9l