Tilapia z grilla
- 1 świeża patroszona Czerwona Tilapia (Global Fish)
- 4-5 ziemniaków
- 2-3 czerwone papryczki chilli
- odrobina oliwy
- sól, pieprz
- listek laurowy
- gałązka rozmarynu,
- szczypta sezamu
Rybę myjemy, a następnie osuszamy na papierowym ręczniku. Doprawiamy ją solą i pieprzem, by następnie natrzeć oliwą i obłożyć ziołami. umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Doprawić solą i pieprzem, natrzeć oliwą i obłożyć ziołami. Tak przygotowaną rybę odstawiamy na około 2h do lodówki. W tym czasie obieramy ziemniaki i lekko podgotowujemy je w osolonej wodzie. Po upływie dwóch godzin kładziemy rybę na rozgrzanym grillu i smażymy dopóki nie będzie miękka. Tilapię podajemy z ziemniaczkami. Smacznego!
Trochę szaleństwa nigdy nie zaszkodzi. Jeśli nigdy dotąd nie próbowaliście rybki z grilla, może warto spróbować w tym roku. Zwłaszcza, że ich mięso uznaje się za najzdrowsze. Ale jednak najważniejszy jest przede wszystkim smak!
Więcej na globalfish.pl
Przepis dodał użytkownik kwiatkiAli
Podziel się opinią
Komentarze