10-04-2013 12:12
Kokosowe szaszłyki
Przepis
3.0
(11 głosów)
Oceń:
Składniki
- 2 filety z kurczaka (400 g)
- 3 łyżki ketchupu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- przyprawa do zup
- 2 łyżki miodu (minimum)
Przepis
Filety pokrój wzdłuż na cienkie paski, delikatnie oprósz solą i pieprzem.
Ketchup połącz z przyprawą do zup, olejem, sokiem z cytryny i miodem. Do tak przygotowanej marynaty włóż paski mięsa na 3 godziny.
Następnie nadziewaj na patyki.
Smaż na odrobinie oliwy przez ok. 10 minut, smarując marynatą. Przed końcem smażenia posyp wiórkami kokosowymi.
Przepis programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.