Trwa ładowanie...
d1fixwv
10-04-2013 11:54

Szaszłyki z ananasem w miodowej marynacie

Przepis
3.3
(14 głosów)
Oceń:
d1fixwv
Składniki
  • 400 g filetu z kurczaka
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 3 łyżki oleju
  • 1 puszka ananasów
    • Cena 1 porcji ? 4,5 zł
Przepis

Miód połącz z musztardą i olejem. Dopraw solą i pieprzem.
Filety pokrój w kostkę i zalej marynatą miodową. Wstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
Nadziewaj na patyki na przemian z kawałkami ananasa. Następnie piecz na rozgrzanym ruszcie lub na patelni ok. 20 min.

Jeśli obsypiesz ananasy pokrojonymi listkami świeżej kolendry, nadasz naszym szaszłykom wyjątkowy charakter.

Przepis programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1fixwv
d1fixwv
d1fixwv
Więcej tematów
d1fixwv