Trwa ładowanie...
d3i0c51
04-04-2013 22:28

Tricolore italiano

Przepis
4.0
(1 głos)
Oceń:
d3i0c51
Składniki
  • 1 galaretka czerwona + 450 ml. wody
  • 1 galaretka np. brzoskwiniowa lub inna o jasnym kolorze +250 ml wody
  • 1 galaretka zielona + 450 ml wody
  • 250 ml kremówki
  • 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią Kamis
  • 100 ml mleka
Przepis

Z podanej proporcji wystarczy nam na małą blaszkę.Zieloną galaretkę rozpuszczamy w 450 ml. gorącej wody-dokładnie mieszamy i wylewamy do formy odstawiamy do przestudzenia. Jasną galaretkę rozpuszczamy w 300ml wody i studzimy, aż uzyska temp. pokojową . Kremówkę ubijamy, a do ubitej (konsystencja nie musi być tak sztywna jak do ciast- chodzi aby była odpowiednio napowietrzona)dodajemy cukier, dolewamy mleko chwilę miksujemy i wlewamy jasną galaretkę. Wylewamy na stężałą warstwę zielonej galaretki i ponownie studzimy. W międzyczasie rozpuszczamy i studzimy czerwoną galaretkę, którą gdy będzie już w temp. pokojowej, wylewamy na stężałą warstwę jasną. Odstawiamy do całkowitego stężenia- do lodówki. Kroimy na kawałki

Przepis dodał użytkownik smerfetka79

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3i0c51
d3i0c51
d3i0c51
Więcej tematów
d3i0c51