Trwa ładowanie...
d47l3go
04-04-2013 20:13

Tarta ze szpinakiem i serem gorgonzola

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d47l3go
Składniki
  • Ciasto:
  • 0,5 kg mąki
  • kostka margaryny lub masła
  • 2 żółtka(jedno ugotowane)
  • 1/3 szklanki śmietany
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • Farsz:
  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • 20 dag sera białego
  • 100 g sera gorgonzola
  • czosnek staropolski Kamis
  • pieprz ziołowy Kamis
  • sól
  • gałka muszkatołowa Kamis
Przepis

Cisto zagnieść, włożyć na godzinę do lodówki.
Szpinak dusić, aż do odparowania wody. Następnie dodać czosnek, gałkę i rozdrobnione sery. Wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą wyłożyć formę, oklejając boki. Nakłuć widelcem i wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Później wyłożyć farsz i poukładać jajka w równych odstępach. Drugą częścią ciasta przykrywamy wierzch tarty dobrze oklejając boki. Wstawiamy na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.
Smacznego:)

Przepis dodał użytkownik flowerslove

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d47l3go
d47l3go
d47l3go
Więcej tematów
d47l3go