Trwa ładowanie...
d21fn19
04-04-2013 18:10

Zielone jajko

Przepis
3.8
(4 głosy)
Oceń:
d21fn19
Składniki
  • 3 jajka
  • 1czubata łyżka majonezu
  • duża garść rukoli
  • szczypiorek
  • 2 łuskane orzechy włoskie
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony Kamis
Przepis

Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy zimną wodą, odcinamy czubek skorupki. Wydrążamy żółtko i prawie całe białko- pozostawiamy tylko cienką warstwę. Żółtko dodajemy do umytej i osączonej rukoli. Dokładnie miksujemy z majonezem. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę białka. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Przygotowaną pastą nadziewamy skorupki jajek. Posypujemy drobno posiekanymi orzechami włoskimi oraz szczypiorkiem.

Przepis dodał użytkownik BernadettaP

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21fn19
d21fn19
d21fn19
Więcej tematów
d21fn19