Trwa ładowanie...
d1aomyl
04-04-2013 16:29

Konfitura z czerwonej cebuli

Przepis
3.9
(24 głosy)
Oceń:
d1aomyl
Składniki
  • 60 dag czerwonej cebuli
  • 1 szklanka czerwonego wina wytrawnego
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 1 duży liść laurowy Kamis
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 3 łyżki octu winnego Kamis
  • sól
  • pieprz
Przepis

Cebulę obieramy, kroimy w średniej grubości pióra.
Podsmażamy na rozgrzanym maśle klarowanym.
Gdy cebula zmięknie, wsypujemy cukier i dokładnie mieszamy.
Po 3-4 minutach wlewamy czerwone wino, dodajemy liść laurowy oraz ocet winny i smażymy do chwili aż konsystencją zacznie przypominać konfiturę.
Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Przepis dodał użytkownik BernadettaP

Podziel się opinią

6
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1aomyl
d1aomyl
d1aomyl
Więcej tematów
d1aomyl