Trwa ładowanie...
d2d7xf4
03-04-2013 20:49

Śmietankowy mazurek

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2d7xf4
Składniki
  • Ciasto:
  • 300g mąki pszennej
  • 150 g miękkego masła w temperaturze pokojowej
  • cukier z prawdziwą wanilią i nutką kardamonu KAMIS
  • 50 g cukru pudru lub drobnego cukru do wypieków
  • żółtko
    • Polewa:
  • śmietanka 36%
  • cukier puder do smaku
Przepis

Ze składników na ciasto zagnieść gładkie ciasto, uformować kulę, schłodzić 0,5 h w lodówce. Rozwałkować, wylożyć formę, ponakłuwać widelcem, piec, aż ciasto będzie złociste. Gdy ostygnie, polać polewą z ugotowanej z cukrem śmietanki. Udekorować, odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia

Przepis dodał użytkownik krexon

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2d7xf4
d2d7xf4
d2d7xf4
Więcej tematów
d2d7xf4