Trwa ładowanie...
d1l7op9
02-04-2013 21:38

Królik z duszonymi warzywami

Przepis
3.4
(5 głosów)
Oceń:
d1l7op9
Składniki
  • tuszka królika
  • 2 cebule
  • 10 dag fasolki zielonej szparagowej
  • 10 dag fasolki białej szparagowej
  • 10 dag groszku cukrowego
  • 10 dag marchewki
  • 10 dag czerwonej papryki
  • 6 ząbków czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • szklanka białego wina wytrawnego
  • po 3 gramy ,,Rozmarynu KAMIS'', ,,Cząbru KAMIS'' , ,,Bazyli KAMIS'', ,,Estragonu KAMIS''
Przepis

1. Królika dzielimy na porcję, nacieramy olejem, zmielonymi przyprawami firmy KAMIS: rozmarynem, cząbrem, bazylią, estragonem, nacieramy zmiażdżonym czosnkiem, wkładamy do brytfanki, okładamy cebulą pokrojoną w piórka, schładzamy 8 godzin w lodówce.
2. Królika w brytfance z dodatkami pieczemy 1,5 godzin pod przykryciem.
Po 30 minutach wlewamy wino i 3/4 szklanki wody. Po upieczeniu królika, wykładamy go z brytfanki, a do powstałego sosu wrzucamy warzywa: fasolkę białą i zieloną szparagową, groszek cukrowy, pokrojoną marchewkę, paprykę i dusimy 30 minut pod przykryciem, na koniec doprawiamy szczyptą pieprzu i soli.
3. Królika podajemy z duszonymi warzywami i ziemniakami purée.

Przepis dodał użytkownik emil83

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1l7op9
d1l7op9
d1l7op9
Więcej tematów
d1l7op9