Trwa ładowanie...
dlkfrwz
02-04-2013 14:17

Mazurek kajmakowy

Przepis
1.5
(4 głosy)
Oceń:
dlkfrwz
Składniki
  • 125 g masła
  • 250 g mąki pszennej
  • 1-2 łyżki wody
  • 1 jajko
  • 5 łyżek cukieru puderu
  • 1/2 puszki masy krówkowej
  • orzechy włoskie i migdały do dekoracji
Przepis

Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy. Formujemy z ciasta kulkę i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. Następnie ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Przekładamy do formy. Nakuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Smarujemy masą korówkową oraz dekorujemy orzechami i migdałami. Smacznego

Przepis dodał użytkownik sylwioslawa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dlkfrwz
dlkfrwz
dlkfrwz
Więcej tematów
dlkfrwz