01-04-2013 23:05
Jajka na kolorowo
Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 7 jajek ugotowanych na twardo
- 1 puszka z tuńczyka w oleju
- do smaku rzeżucha
- 2 łyżki serka topionego o smaku trufli
- do smaku sól
- do smaku pieprz czarny mielony Kamis
- do smaku papryka czerwona słodka Kamis
- barwniki spożywcze
Przepis
Do szklanek wlewamy do wysokości 3/4 szklanki wody i dodajemy barwniki spożywcze. Ugotowane na twarde jajko kroimy na pół. Białko wkładamy do wody i barwimy ok 10 min. w zależności od barwnika. Żółtko rozgniatamy widelcem. Dodajemy tuńczyka, posiekaną rzeżuchę, serek topiony i przyprawiamy do smaku. Całość dokładnie mieszamy, do połączenia się składników. Do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdką nakładamy farsz i dekorujemy zabarwione jajka. Smacznego !!
Przepis dodał użytkownik IKM
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.