Trwa ładowanie...
d332qlx
01-04-2013 16:45

Sernik Jajo

Przepis
3.7
(7 głosów)
Oceń:
d332qlx
Składniki
  • 500 gr serka homogenizowanego
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 1 op. cukru z prawdziwą wanilią Kamis
  • 50 gr cukru pudru
  • 2 czubate łyżeczki żelatyny
  • 4 szt biszkopty (można też użyć kawałka babki wielkanocnej)
  • 4 łyżki dżem morelowy
  • 4 jaja czekoladowe
Przepis

1. Rozgrzać lamę noża nad palnikiem i gorącym wyciać w czekoladowym jaju zygzaka, by przypominało rozbitą skorupkę.
2.Na dnie każdego jaja położyć biszkopt, jeśli jaja są małe biszkopt można pokruszyć.
3.Smietankę ubić wraz z cukrem z prawdziwą wanilią Kamisa i cukrem pudrem na sztywno.
4.Miksując dodawać stopniowo serek.
5.Zelatynę rozpuścić wg wskazówek na opkowaniu tj. wlać do szklanki 50 ml gorącej wody, wsypać żelatynę, mieszać aż do osiągnięcia temperatury letniej.
6.Połaczyć masę serową z żelatyną cały czas miksując.
7.Przelać masę do jaj( do wysokości ?) i wstawić do stężenia do lodówki na min. 1h
8. Tuż przed podaniem do każdego sernika w jaju, na wierzch kładziemy 1 łyżkę dżemu morelowego formując dekorację żółtka.
Efektownie, tradycyjnie, bajecznie waniliowo i smacznie !
Wesołych Swiat Wielkanocnych!

Przepis dodał użytkownik Malareczka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d332qlx
d332qlx
d332qlx
Więcej tematów
d332qlx