Trwa ładowanie...
d3rreaw
01-04-2013 16:19

Udziec barani z czosnkiem

Przepis
4.0
(17 głosów)
Oceń:
d3rreaw
Składniki
  • Udziec barani - 1 sztuka
  • Czosnek - 2 główka
  • Zioła prowansalskie ,
  • Pieprz mielony,Sól - wg. uznania
  • masło
Przepis

- Z udźca usuwamy widoczny tłuszcz
- Myjemy mięso, nacieramy sola ,ziołami prowansalskimi oraz pieprzem ,1 główke czosnku kroimy w cienkie plastry i szpikujemy mięso druga scieramy i nacieramy.
-Na patelni stapiamy masło i wkładamy baraninę, obsmażamy ją na silnym ogniu.
-Tak podsmazone mięso wkładamy do " rekawa" i pieczemy przez 2 godzin w piekariku w tep.200 stopni celciusza.
Wyjmujemy i zajadamy ze smakiem SMCZNEGO ;)

Przepis dodał użytkownik ASIIIK85

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3rreaw
d3rreaw
d3rreaw
Więcej tematów
d3rreaw