Roladki z wędzonym łososiem i serkiem
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- mąka(dodać tyle aby powstała masa podobna do śmietany)
- woda mineralna gazowana pół szklanki
- szczypta soli do smaku
- Olej do smażenia
- Nadzienie:
- opakowanie łososia wędzonego 200 g
- opakowanie serka delikatnego śmietankowego
- świeży koperek
- cytryna do przybrania
- sól, pieprz mielony czarny Kamis
1.Nadzienie: Serek miksujemy z solą i pieprzem na gładką masę.
2.Naleśniki: Do głębokiego naczynia wbijam 2 jaja i ubijam ze szczyptą soli. Dodajemy ok. 1 szklanki mleka,ciągle ubijając dodajemy mąkę,pod koniec dodajemy pół szklanki wody gazowanej. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.Powstałą masę odstawiamy na godzinę przed smażeniem do lodówki.Naleśniki smażymy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju, ciasto rozlewamy równomiernie na patelni,smażymy z obu stron aż się zarumienią. Na ostygnięte naleśniki smarujemy twarożek,kładziemy płat łososia,zwijamy w roladkę,przekrajamy skośnie,rozkładamy na talerzu,Całość przybieramy cytryną i koperkiem.
SmaczneGO
Wspaniała przystwka Wielkanocna która smakuje i prezentuje się cudownie
Przepis dodał użytkownik Kasiella
Podziel się opinią
Komentarze