Kieszonki nadziewane farszem szpinakowym z mozzarellą.
- 2 duże piersi kurczaka
- 200 g świeżego szpinaku
- kulka mozzarelli
- 2 ząbki czosnku
- papryka czerwona świeża
- garść orzechów nerkowca
- Bukiet Smaku Kamis
- pieprz
- świeża bazylia (4-5 listków)
- łyżka masła
- oliwa z oliwek
Pierś kurczaka dokładnie umyć, ubić lekko tłuczkiem, doprawić Bukietem Smaku Kamis i pieprzem. Nerkowce siekamy na drobno i prażymy na małym ogniu,paprykę kroimy na bardzo drobną kosteczkę.Szpinak dokładnie wypłukać i osuszyć. Na rozgrzanej patelni z masłem wyłożyć szpinak, podusić chwilę,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną bazylię, doprawić solą i pieprzem do smaku, dusić jeszce przez chwilkę. Szpinak wyłożyć w kieszonki dodać w środek mozzarellę,paprykę i nerkowce, Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i wyłożyć kieszonki.Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i ulubiona surówką.
Wzborne danie ktre podałam swoim gościom jako danie obiadowe na Wielkanocnym stole.Wspaniale dobrane składniki sprawiły,że danie poskamowało każdemu.Zawsze dbam o swoich gości.
Przepis dodał użytkownik Kasiella
Podziel się opinią
Komentarze