Trwa ładowanie...
d1t34fb
01-04-2013 15:08

Kieszonki nadziewane farszem szpinakowym z mozzarellą.

Przepis
4.3
(4 głosy)
Oceń:
d1t34fb
Składniki
  • 2 duże piersi kurczaka
  • 200 g świeżego szpinaku
  • kulka mozzarelli
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka czerwona świeża
  • garść orzechów nerkowca
  • Bukiet Smaku Kamis
  • pieprz
  • świeża bazylia (4-5 listków)
  • łyżka masła
  • oliwa z oliwek
Przepis

Pierś kurczaka dokładnie umyć, ubić lekko tłuczkiem, doprawić Bukietem Smaku Kamis i pieprzem. Nerkowce siekamy na drobno i prażymy na małym ogniu,paprykę kroimy na bardzo drobną kosteczkę.Szpinak dokładnie wypłukać i osuszyć. Na rozgrzanej patelni z masłem wyłożyć szpinak, podusić chwilę,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną bazylię, doprawić solą i pieprzem do smaku, dusić jeszce przez chwilkę. Szpinak wyłożyć w kieszonki dodać w środek mozzarellę,paprykę i nerkowce, Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i wyłożyć kieszonki.Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i ulubiona surówką.

Wzborne danie ktre podałam swoim gościom jako danie obiadowe na Wielkanocnym stole.Wspaniale dobrane składniki sprawiły,że danie poskamowało każdemu.Zawsze dbam o swoich gości.

Przepis dodał użytkownik Kasiella

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1t34fb
d1t34fb
d1t34fb
Więcej tematów
d1t34fb