Trwa ładowanie...
d2fv275
01-04-2013 14:54

Pieczone Żeberka Sarnie

Przepis
4.2
(10 głosów)
Oceń:
d2fv275
Składniki
  • 1,5 kg żeberek sarnich
  • 1 pietruszka
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • liście laurowe Kamis ,jałowiec kamis,ziele angielskie Kamis,łyżka tymianku Kamis
  • sól i pieprz do smaku
  • szklanka wina wytrawnego,szklanka bulionu,oliwa.
Przepis

Żeberka myjemy,odsączamy,doprawiamy solą i smażymy dokładnie z każdej strony na złoty kolor.Warzywa kroimy na drobno wkładamy do brytfanki,żeberka posypujemy resztą przypraw,wlewamy bulion i dusimy pod przekryciem,pod koniec wlewamy wino dusimy jeszcze przez ok 20 minut (tak aby mięsko było miękkie). Żeberka podawać na ciepło z młodymi ziemniaczkami i tartymi buraczkami.
SmaczneGo
Wspaniałe danie obiadowe dla wielbicieli dziczyzny.Potrawa podana według mojej receptury posmakuje każdemu.Dodatek przypraw Kamis i dużej ilości warzyw nadaje potrawie wspaniałego smaku.

Przepis dodał użytkownik Kasiella

Podziel się opinią

15
11

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2fv275
d2fv275
d2fv275
Więcej tematów
d2fv275