Trwa ładowanie...
d1b5xci
01-04-2013 14:17

Klops z jajkiem

Przepis
3.3
(8 głosów)
Oceń:
d1b5xci
Składniki
  • 1 kg mielonej łopatki
  • 1 jajko surowe
  • 5 ugotowanych na twardo jajek
  • 1 cebula
  • Przyprawa do miesa mielonego Kamis
  • sól, pieprz do smaku
  • olej
Przepis

Cebulkę podsmażamy na małej ilości oleju i po przestudzeniu dodajemy do mięsa.
Bułkę moczymy i po odciśnięciu dodajemy do mięsa, następnie surowe jajko , przyprawę Kamis, sól i pieprz do smaku i dokładnie mieszamy.
Mięso dzielimy na dwie połowy , jedną połową wkładamy do brytfanki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i układamy obrane jajka na twardo, a następnie przykrywamy drugą częścią mięsa i wygładzamy żeby powstała jedna całość. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około godziny. Można jeść na ciepło , pyszny jest z sosem chrzanowym i na zimno. Smacznego

Przepis dodał użytkownik osiunia666

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1b5xci
d1b5xci
d1b5xci
Więcej tematów
d1b5xci