Trwa ładowanie...
d1eyz28
01-04-2013 12:12

Jajeczka jaskółcze w gniazdach

Przepis
3.5
(2 głosy)
Oceń:
d1eyz28
Składniki
  • 6 jaj jaskółczych
  • 400 g wieprzowego mięsa mielonego
  • łyżka tymianku Kamis,garśc świeżej pietruszki,garść kopru
  • duża cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • 1jajo
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Przepis

Jaja ugotować w osolonej wodzie na twardo,wyjąć z garnka i odstawić do wystygnięcia,z jaj obrać skorupki,mięso mielone
doprawić przyprawami i świeżymi ziołami do smaku(według uznania),wszystkie składniki dokładnie połaczyć.Mięso podzielić na 6
części,jaja obtoczyć w bułce,jaja położyć na mięsie ,dokładnie obwinąć mięsem dookoła jaja tak aby całe było zakryte.
Całość obtoczyć w rozmąconym jaju i bułce,smażyć dokłądnie z każdej strony na dużej ilości oleju na złoty kolor.
Jaja podawać na ciepło lub na zimno.Idealne danie na Wielkanocne śniadanie ,obiad i kolację.
Smacznego.

Przepis dodał użytkownik gosias126

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1eyz28
d1eyz28
d1eyz28
Więcej tematów
d1eyz28