31-03-2013 19:46
Jajka faszerowane zielonymi warzywami o orzeźwiającym smaku
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- jajka 4 sztuki
- awokado 1 sztuka
- zielony groszek konserwowy 1 łyżka + do dekoracji 5 łyżek
- zielony ogórek szklarniowy 3 plastry
- majonez 2 łyżki
- suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 1 łyżka
- sól i pieprz KAMIS (do smaku)
- rzeżucha (garść) 3 łyżki
- szczypiorek 4 łyżki
Przepis
Gotujemy jajka, studzimy i obieramy. Przekrajamy na pół i wyciągamy żółtka.
Do malaksera przekładamy żółtka, obrane awokado (bez pestki), osączony zielony groszek, plastry ogórka świeżego, majonez. Doprawiamy solą i pieprzem - miksujemy na jednolitą masę.
Przekładamy farsz do szprycy i napełniamy białka jajek. Posypujemy resztą zielonego groszku oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią oraz rzeżuchą. Układamy na talerzyku do jajek, po środku którego wsypujemy posiekany szczypiorek.
Przepis dodał użytkownik Rozaroza
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.