Trwa ładowanie...
d3tjzh2
31-03-2013 19:46

Jajka faszerowane zielonymi warzywami o orzeźwiającym smaku

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3tjzh2
Składniki
  • jajka 4 sztuki
  • awokado 1 sztuka
  • zielony groszek konserwowy 1 łyżka + do dekoracji 5 łyżek
  • zielony ogórek szklarniowy 3 plastry
  • majonez 2 łyżki
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 1 łyżka
  • sól i pieprz KAMIS (do smaku)
  • rzeżucha (garść) 3 łyżki
  • szczypiorek 4 łyżki
Przepis

Gotujemy jajka, studzimy i obieramy. Przekrajamy na pół i wyciągamy żółtka.

Do malaksera przekładamy żółtka, obrane awokado (bez pestki), osączony zielony groszek, plastry ogórka świeżego, majonez. Doprawiamy solą i pieprzem - miksujemy na jednolitą masę.

Przekładamy farsz do szprycy i napełniamy białka jajek. Posypujemy resztą zielonego groszku oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią oraz rzeżuchą. Układamy na talerzyku do jajek, po środku którego wsypujemy posiekany szczypiorek.

Przepis dodał użytkownik Rozaroza

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3tjzh2
d3tjzh2
d3tjzh2
Więcej tematów
d3tjzh2