31-03-2013 13:40
Pascha wielkanocna dla nie lubiących bakali :)
Przepis
2.8
(5 głosów)
Oceń:
Składniki
- 800 g tłustego sera twarogowego (na sernik)
- 4 łyżki miodu
- 200 g masłą
- 3 żółtka
- laska wanilii (KAMIS)
- 250 ml śmietanki kremówki
- garść orzechów włoskich
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 4 galaretki różnego koloru
- kwiatki do przybrania
Przepis
- Żółtka ucieramy z miodem na puszystą masę, dodajemy śmietanę i stale mieszamy, ogrzewając na małym ogniu w tzw. gorącej kąpieli wodnej. Może nam to zająć nawet do 20 minut (do momentu, aż masa trochę zgęstnieje).
- Zdejmujemy masę jajeczną z ognia. Laskę wanilii rozcinamy i dodajemy ziarenka, pokrojone w kostkę masło, zmielony twaróg, cukier wanilinowy i ucieramy na wyjątkowo gładką masę. *każdą galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, wylewamy na płaskie naczynie i czekamy aż stężeją
- Galaretki kroimy w kostkę, dodajemy do paschy i delikatnie mieszamy
- Paschę wkładamy do salaterki, wyłożonej wcześniej gazą. Deser umieszczamy w lodówce najlepiej na całą noc. Podajemy mocno schłodzoną, przybierając ulubionymi kwiatkami, polecam bratki:)
Przepis dodał użytkownik maffi
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.