Trwa ładowanie...
d1k7p59
30-03-2013 08:58

Świąteczno-wiosenny torcik na tortownicę 26cm

Przepis
3.0
(4 głosy)
Oceń:
d1k7p59
Składniki
  • Ciasto - biszkopt:
  • - 16 jajek
  • - 2 i 2/3 szklanki cukru
  • - 2 i 2/3 szklanki mąki
  • - 2 i 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    • Masa:
  • - 1,2l śmietany 30%
  • - 450g mascarpone
  • - 6x śmietanfix
  • - 2x cukier z prawdziwą wanilią Kamis
  • - cukier puder do smaku
Przepis

Ciasto - biszkopt:
Ubijamy białka, dodajemy cukier ? ubijamy, dodajemy żółtka ? ubijamy, dodajemy mąkę z proszkiem i mieszamy. Ja dzielę na 2 razy (z 8 jajek), bo się do robota nie mieści. Jak wymieszamy wszystko to dzielimy na 6 części i dodajemy do każdej barwnik (fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony) i pieczemy w 180-190st ok. 20min. każdy osobno trzeba.

Masa:
Wszystko miksujemy i wstawiamy do lodówki na 1-2godz.

Potem wykładamy biszkopty w kolejności jak tęcza i przekładamy masą i jeszcze masę dookoła i po na wierzch, można posypać kolorową posypką.

Smacznego!

Przepis dodał użytkownik wilku

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1k7p59
d1k7p59
d1k7p59
Więcej tematów
d1k7p59