Trwa ładowanie...
d30b0vg
16-03-2021 12:18

Sandacz na szpinaku z kremem z porów. Wyjątkowy przepis Magdy Gessler

Przepis

Sandacz na szpinaku z kremem z porów to pomysł Magdy Gessler na uroczysty rodzinny obiad. tak przygotowana ryba jest niezwykle delikatna. Wypróbujecie przepis?

d30b0vg
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 4 filety z sandacza
  • 1 kg świeżego szpinaku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 pory
  • 2 łyżki masła
  • 500 ml białego półwytrawnego wina
  • 150 ml śmietany kremówki
  • 2 cytryny
  • sól, pieprz
Przepis
  • Filety opłucz, osusz i posól. Wstaw do lodówki na 30 minut.
  • W tym czasie opłucz i odsącz szpinak. Rozgrzej 3 łyżki oliwy i podsmaż na nim szpinak. Czosnek przeciśnij przez praskę i dopraw nim szpinak. Posól i posyp białym pieprzem.
  • Białe części pora dokładnie opłucz i pokrój w krążki. Podsmaż na łyżce masła. Podlej winem i śmietaną. Duś, aż sos zgęstnieje. Na koniec dopraw sokiem wyciśniętym z cytryn, solą i pieprzem. Całość zmiksuj.
  • Na pozostałym maśle, wymieszanym z resztą oliwy usmaż filety sandacza.
  • Na talerzu ułóż porcję szpinaku, na nim umieść rybę i polej kremem z porów.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Sandacz na szpinaku z kremem z porów. Wyjątkowy przepis Magdy Gessler
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d30b0vg
d30b0vg
d30b0vg
d30b0vg
Więcej tematów
d30b0vg