Trwa ładowanie...
d2y2uoy
23-03-2013 16:39

Drobiowe koperty z cukinią i mozzarellą

Przepis
3.1
(41 głosów)
Oceń:
d2y2uoy
Składniki
  • 2 sznycle z fileta indyka (po 150g każdy)
  • 1 malutka i cieniutka cukinia
  • 6 plastrów ser mozzarella
  • sól morska,pieprz kolorowy,przyprawa do kurczaka wg.uznania
  • 1 jajko surowe
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Przepis

Umytą cukinię kroimy w cienkie paseczki wzdłuż za pomocą obieraczki do warzyw.Następnie przesmażamy ją z odrobiną oleju i dodatkiem soli często mieszając do tego momentu aż lekko zmięknie - odstawiamy.

Umyte sznycle rozbijamy tłuczkiem przez folię na jak największe płaty.Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka.Na środek każdego płata układamy po trochę cukini i na to po trzy plastry sera.Zawijamy najpierw dłuższe boki do środka a następnie krótsze do wewnątrz (na tzw.kopertę)

Panierujemy najpierw w rozmąconym jajku a potem w bułce.Odstawiamy żeby się uleżały.Następnie smażymy z obu stron na złoty kolor. (na bardzo wolnym ogniu żeby w środku ładnie doszły a ser się roztopił)
Podajemy z czym kto lubi :-)

Przepis dodał użytkownik evita0007

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2y2uoy
d2y2uoy
d2y2uoy
Więcej tematów
d2y2uoy