Trwa ładowanie...
d42xgfj
18-03-2013 14:02

Mazurek orzechowy z kajmakiem

Przepis
3.8
(14 głosów)
Oceń:
d42xgfj
Składniki
  • Na ciasto:
    • 120 g masła
  • 120 g mąki
  • 120 g orzechów włoskich
  • 60 g + 60 g drobnego cukru
  • 1 jajko
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • Orzechy włoskie do dekoracji
Przepis

Orzechy włoskie siekamy w blenderze. Dodajemy do nich 60 g cukru i mielimy na gładko. Masło i druga część cukru ucieramy, a następnie do masy dodajemy żółtka. Dodajemy masę maślaną, skórkę cytrynową i dokładnie mieszamy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozcieramy ciasto. Pieczemy 30 minut w 180 st. C.

Na lekko ostudzonym spodzie rozsmarowujemy masę kajmakową. Ozdabiamy ją orzechami włoskimi.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d42xgfj
d42xgfj
d42xgfj
Więcej tematów
d42xgfj