Trwa ładowanie...
d4jjypd
18-03-2013 13:25

Sos chrzanowy z kiełkami

Przepis
3.8
(5 głosów)
Oceń:
d4jjypd
Składniki
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany albo jogurtu naturalnego
  • 4-6 łyżek tartego chrzanu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/3 łyżeczki cukru pudru
  • duża szczypta soli
  • 1/2 szklanki (garść) rzeżuchy
  • 1/2 szklanki (garść) mieszanych kiełków (np. słonecznika, brokułów, sojowych)
Przepis

W misce łączymy jogurt (śmietanę), chrzan, sok z cytryny, cukier puder i sól. Mieszamy do rozpuszczenia cukru.

Dodajemy kiełki i mieszamy. Podajemy do wędlin, jajek i pasztetów.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4jjypd
d4jjypd
d4jjypd
Więcej tematów
d4jjypd