Trwa ładowanie...
d18xanx
12-03-2013 13:38

Pieczeń wołowa w musztardzie

Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
d18xanx
Składniki
  • 1kg wołowiny
  • Sól, pieprz
  • 4 łyżki musu jabłkowego
  • 4 łyżki musztardy
  • 2-3 łyżki octu owocowego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka posiekanej natki
  • 2 cebule
  • 1 marchewka
  • 100g selera
  • 200ml wytrawnego wina
  • 4 łyżki śmietany
Przepis

Mięso natrzeć solą, pieprzem, mus jabłkowy wymieszać z musztardą, octem, tymiankiem i natką, posmarować grubo wierzch pieczeni. Włożyć do brytfanny i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 1 godzinę i 15 minut.
Seler, marchewkę i cebulę pokroić w kostkę i dodać do brytfanny po 20 minutach pieczenia razem z 100ml wina i 100ml wody. Po upieczeniu mięsa, sos odcedzić, wymieszać z resztą wina, śmietaną i jeśli potrzeba do doprawić solą i pieprzem. Sos podać osobno.

http://inews.com.pl/WordPress3/category/dania-z-miesa

Przepis dodał użytkownik Bocuse

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18xanx
d18xanx
d18xanx
Więcej tematów
d18xanx