Trwa ładowanie...
d4epia0
12-03-2013 13:33

Mus rybny

Przepis
3.5
(4 głosy)
Oceń:
d4epia0
Składniki
  • 100g wędzonego łososia w plasterkach
  • 200g makreli wędzonej
  • 200g wędzonego pstrąga można zrobić z samej makreli zwiększając jej ilość
  • 500ml śmietany kremówki
  • Sok z 1 cytryny
  • Sól, pieprz biały
  • 10g żelatyny
  • Trochę oleju
Przepis

Makrelę i pstrąga obrać z ości, śmietanę ubić, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny.
Żelatynę rozpuścić w niedużej ilości gorącej wody i wymieszać ze śmietaną.
Formę z otworem w środku wyłożyć folią aluminiową, posmarować olejem, w odstępach 3 cm ułożyć plastry łososia. Mięso ryb zmiksować, wymieszać z polową śmietany, włożyć do formy i zalać resztą śmietany. Wstawić na 60 minut do lodówki. Przed wyjęciem wstawić na 3 sekundy do gorącej wody.
Wyłożyć na salaterkę i ozdobić.

http://inews.com.pl/WordPress3/category/przekaski-i-przystawki

Przepis dodał użytkownik Bocuse

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4epia0
d4epia0
d4epia0
Więcej tematów
d4epia0