Trwa ładowanie...
d3bibj8
21-02-2013 12:22

Polędwiczki wieprzowe w sosie truskawkowym podane na roszponce

Przepis
4.2
(6 głosów)
Oceń:
d3bibj8
Składniki
  • polędwiczki wieprzowe 200g
  • roszponka Fit&Easy
    • Marynata:
  • cebula 1 średnia szt.
  • papryka wędzona
  • sól, pieprz
    • Sos:
  • truskawki bez szypułek Hortex 200 g
  • cukier 150g
  • wino czerwone 100 ml
    • papier do pieczenia Saga
Przepis

Polędwiczki nacieramy przyprawami i cebulą i zostawiamy na noc w lodówce. Następnego dnia smażymy je w całości na patelni w tym samym czasie robimy sos. Z cukru robimy karmel, dodajemy zmiksowane truskawki Hortex oraz wino i redukujemy. Usmażone polędwiczki układamy na papierze Saga i pozostawiamy do ostygnięcia, następnie kroimy w plastry. Na talerzu układamy roszponkę Fit&Easy, plastry polędwiczek i całość polewamy sosem truskawkowym.


Przepis pochodzi z Warsztatów Kulinarnych organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3bibj8
d3bibj8
d3bibj8
Więcej tematów
d3bibj8