Trwa ładowanie...
d43tsk8
21-02-2013 11:57

Gulasz z cieciorki i papryki na brokułach

Przepis
5.0
(5 głosów)
Oceń:
d43tsk8
Składniki
  • cieciorka 300 g
  • papryka 2 sztuki (żółta i czerwona)
  • pomidory pelatti kostka 400 g
  • brokuły Hortex 200g
  • 2 łyżki oliwy
  • cebula 1 duża
  • czosnek 3 ząbki
  • papryczka chili ostra
  • wywar z warzyw 1 szklanka
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz
Przepis

Cieciorkę moczymy na noc. Gotujemy do miękkości ok. 1h, odcedzamy. Na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz wyciśnięty czosnek. Dodajemy pozostałe składniki: papryczkę chilli, paprykę pokrojoną w paski oraz pomidory pelatti. Całość zalewamy wywarem warzywnym i gotujemy ok. 30 min. Następnie doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Gulasz podajemy na zblanszowanych różyczkach brokułów Hortex.


Przepis pochodzi z Warsztatów Kulinarnych organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d43tsk8
d43tsk8
d43tsk8
Więcej tematów
d43tsk8