Trwa ładowanie...
db047ce
20-02-2013 16:43

Ajerkoniak

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
db047ce
Składniki
  • 6 żółtek
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki przegotowanego chłodnego mleka
  • 1 szklanka spirytusu
  • 1 cukier waniliowy
Przepis

Ubijamy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Następnie powoli dodajemy mleko ,cały czas ubijamy .Potem bardzo powoli dolewamy spirytus ,cały czas ubijamy.
Gotowy ajerkoniak przelewamy do karafki. Odstawić na 2 tygodnie ,by potem delektować się jego smakiem.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
db047ce
db047ce
db047ce
Więcej tematów
db047ce