Trwa ładowanie...
d3af52z
20-01-2013 10:50

BIAŁA KIEŁBASA Z CEBULĄ I JABŁKAMI

Przepis
3.5
(8 głosów)
Oceń:
d3af52z
Składniki
  • Proporcje dla dwoch osob.
    • SKŁADNIKI
  • -0,5kg białej surowej kiełbasy
  • -2 soczyste i twarde jabłka
  • -2 duże cebule
  • -naczynie żaroodporne z przykryciem
Przepis

-jabłka obieramy, usowamy gniazda nasienne i kroimu w "ósemki"
-cebule kroimy w piórka
-w naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: 1 cebule, 1 jabłko
kiełbase i znowuż, cebule i jabłko
-przykrywamy i wstawiamy do wygrzanego (200 st.C) piekarnika. Pieczemy 30
min
-zmniejszamy temperature do 180 st.C i pieczemy jeszcze 50 min
Podajemy z pieczywem. Potrawa nie wymaga żadnych dodatków typu, musztarda
czy ketchup.
Niepowtarzalny smak słodko-winnej cebuli rekompensuje wszystko.

Przepis dodał użytkownik lt-poz

Podziel się opinią

2
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3af52z
d3af52z
d3af52z
Więcej tematów
d3af52z