Trwa ładowanie...
d43tsk8
30-11-2012 11:57

Bomba witaminowa, czyli makaron nitki ze szpinakiem

Przepis
4.2
(10 głosów)
Oceń:
d43tsk8
Składniki
  • Międzybrodzki Makaron nitki 250g
  • szpinak 250g
  • pieczarki 200g
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek
  • jogurt naturalny 1 szklanka
Przepis

Krok 1
Pieczarki pokroić w kostkę i smażyć na patelni 10 minut.
Krok 2
Następnie dodać zamrożony lub świeży szpinak oraz wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz i oliwę, po czym chwilę podsmażać na patelni.
Krok 3
Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 4
Do szpinaku i pieczarek dodać jogurt i całość doprawić do smaku. Sos połączyć z odcedzonym makaronem. Smacznego!

Przepis dodał użytkownik Gastrsfera

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d43tsk8
d43tsk8
d43tsk8
Więcej tematów
d43tsk8