Trwa ładowanie...
d18giz6
22-11-2012 15:22

Babka ziemniaczana z brokułami

Przepis
3.1
(8 głosów)
Oceń:
d18giz6
Składniki
  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • brokuły Hortex 400g
  • 3 jajka
  • 300g pieczarek
  • 300g cebuli
  • 200 g boczku wędzonego (plastry)
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • rukola Fit&Easy
  • olej
  • pietruszka zielona
  • sól, pieprz
  • papier Saga do wyłożenia formy
Przepis

Ugotowane ziemniaki przecieramy przez praskę, dodajemy żółtka, połowę cebuli pokrojoną w kostkę, przyprawy. Masę dobrze mieszamy, następnie dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia Saga, wlewamy połowę masy ziemniaczanej, w środek masy wkładamy rozmrożone brokuły Hortex i przykrywamy pozostała częścią masy. Na wierzch babki układamy plastry boczku. Pieczemy w temp 180 st ok. 40 min.
Pieczarki smażymy z cebulą przyprawiamy i posypujemy zieloną pietruszką.

Plastry babki podajemy z pieczarkami, kwaśną śmietaną i rukolą Fit&Easy.

O autorze - Warsztaty Kulinarne

Przepis pochodzi z Warsztatów Kulinarnych organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej.

Przepis poleca Warsztaty Kulinarne

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18giz6
d18giz6
d18giz6
Więcej tematów
d18giz6