Trwa ładowanie...
d1glhbk
31-10-2012 15:25

Udka pieczone w cytrusach

Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
d1glhbk
Składniki
  • 2 udka kurczaka
  • Opakowanie brokułów HORTEX
  • Sok pomarańczowy HORTEX
  • Rukola FIT&EASY
  • 2 łyżki masła
  • Papryka słodka
  • Świeży tymianek
  • Sól, pieprz
  • Papier do pieczenia SAGA
Przepis

Udka z kurczaka myjemy i oczyszczamy, następnie układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia SAGA, posypujemy przyprawami i polewamy sokiem HORTEX. Na wierzchu układamy kilka gałązek świeżego tymianku. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 170 stopni.
Do garnka wkładamy dwie łyżki masła i brokuły HORTEX, dusimy pod przykryciem. Gdy brokuły będą miękkie, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i miksujemy na gładką masę.

Upieczone udka układamy na rukoli FIT&EASY obok wykładamy puree z brokułów.

O autorze - Warsztaty Kulinarne

Przepis pochodzi z Warsztatów Kulinarnych organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej.

Przepis poleca Warsztaty Kulinarne

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1glhbk
d1glhbk
d1glhbk
Więcej tematów
d1glhbk