31-10-2012 15:14
Sałatka nasza ulubiona
Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 400g wątróbki drobiowej
- ? opakowania Śliwek bez pestek HORTEX
- Mix sałat FIT&EASY
- Rukola FIT&EASY
- 1 granat
- 200ml czerwonego wina
- 80g płatków migdałów
- 4 łyżki cukru
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki oleju
- Papier do pieczenia SAGA
Przepis
Na rozgrzaną, suchą patelnię wsypujemy płatki migdałów, prażymy na złoto często mieszając. Po uprażeniu przesypujemy na papier SAGA i pozostawiamy do ostygnięcia. Na patelnię wsypujemy cukier, gdy zacznie się karmelizować, wsypujemy śliwki HORTEX, zalewamy winem i dusimy około 20 minut.
W międzyczasie na talerzu układamy mix sałat FIT&EASY i rukolę FIT&EASY. Następnie smażymy wątróbkę oprószoną w mące i układamy na sałacie. Całość polewamy sosem śliwkowym, posypujemy płatkami i ziarnami granata.
O autorze - Warsztaty Kulinarne
Przepis pochodzi z Warsztatów Kulinarnych organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej.
Przepis poleca Warsztaty Kulinarne
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.