Trwa ładowanie...
d2dd0rd
31-10-2012 15:14

Sałatka nasza ulubiona

Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
d2dd0rd
Składniki
  • 400g wątróbki drobiowej
  • ? opakowania Śliwek bez pestek HORTEX
  • Mix sałat FIT&EASY
  • Rukola FIT&EASY
  • 1 granat
  • 200ml czerwonego wina
  • 80g płatków migdałów
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki oleju
  • Papier do pieczenia SAGA
Przepis

Na rozgrzaną, suchą patelnię wsypujemy płatki migdałów, prażymy na złoto często mieszając. Po uprażeniu przesypujemy na papier SAGA i pozostawiamy do ostygnięcia. Na patelnię wsypujemy cukier, gdy zacznie się karmelizować, wsypujemy śliwki HORTEX, zalewamy winem i dusimy około 20 minut.

W międzyczasie na talerzu układamy mix sałat FIT&EASY i rukolę FIT&EASY. Następnie smażymy wątróbkę oprószoną w mące i układamy na sałacie. Całość polewamy sosem śliwkowym, posypujemy płatkami i ziarnami granata.

O autorze - Warsztaty Kulinarne

Przepis pochodzi z Warsztatów Kulinarnych organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej.

Przepis poleca Warsztaty Kulinarne

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2dd0rd
d2dd0rd
d2dd0rd
Więcej tematów
d2dd0rd