Trwa ładowanie...
d15f5bi
08-10-2012 13:36

ZUPA CHIŃSKA-KREWETKOWA

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d15f5bi
Składniki
  • 1 l bulionu z kury
  • 20 dag wieprzowiny bez kości (lub 3 kiełbaski śląskie)
  • 20 dag krewetek (1 opakowanie)
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ząbek czosnek
  • pół łyżeczki kolendry
  • pół łyżeczki pieprzu
  • 10 dag pieczarek lub maślaków lub innych najlepiej mun
  • szczypiorek lub zielona cebulka
Przepis

Wieprzowinę pokrajać na bardzo cienkie paski, krewetki posiekać.
Mięso posypać pieprzem i zmieloną kolendrą, smażyć na ostrym ogniu 2 minuty, zmniejszyć płomień, dodać cienko pokrajane grzyby, poddusić, zalać rosołem zmieszanym z przyprawą do zup i gotować na małym ogniu 15 min.
Na parę minut przed zakończeniem gotowania wrzucić krewetki.
Podawać w filiżankach , posypując łyżką posiekanego szczypiorku.

Przepis dodał użytkownik Stokrotka7

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d15f5bi
d15f5bi
d15f5bi
Więcej tematów
d15f5bi