03-08-2012 10:00
Bukiet sałat z tatarem z łososia marynowanego
Przepis
4.0
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- Składniki:
- Mieszanka sałat Fit&Easy ? 100g
- Łosoś bez skóry - 150g
- Sok z cytryny - 100ml
- Ocet z białego wina - 50ml
- Miód - 50g
- Cukier - do smaku
- Obrane i wydrążone z pestek świeże ogórki - 80g
- Serek kremowy kozi - 50g
- Posiekana kolendra - 1 łyżka
- Posiekana czerwona cebula - 1 łyżka
- Sok z limonki - 10ml
- Sól morska i pieprz - do smaku
- Jogurt - 60ml
- Listki świeżych ziół posiekane - 1 łyżka
- Cząstki limonki - 4 szt.
- Plastry ogórka do dekoracji
Przepis
Marynowanie łososia:
Sok z cytryny, ocet i miód wymieszać i doprawić cukrem i solą. Łososia pokroić w cienkie plastry i zalać marynatą. Pozostawić, aż łosoś zmieni barwę na jaśniejszą.
Przygotowanie tatara:
Łososia i ogórki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z kolendrą, cebulą i połową serka, doprawić do smaku sokiem z limonki, solą i pieprzem.
Sposób podania:
Formować porcje tatara na talerzu za pomocą okrągłej foremki. Podawać z bukietem sałat polanym jogurtem wymieszanym z ziołami. Tatara dekorować pozostałym serkiem i cząstkami limonki.
Przepis poleca Warsztaty Kulinarne
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.