Trwa ładowanie...
d1fcwyt
03-08-2012 10:00

Bukiet sałat z tatarem z łososia marynowanego

Przepis
4.0
(3 głosy)
Oceń:
d1fcwyt
Składniki
  • Składniki:
  • Mieszanka sałat Fit&Easy ? 100g
  • Łosoś bez skóry - 150g
  • Sok z cytryny - 100ml
  • Ocet z białego wina - 50ml
  • Miód - 50g
  • Cukier - do smaku
  • Obrane i wydrążone z pestek świeże ogórki - 80g
  • Serek kremowy kozi - 50g
  • Posiekana kolendra - 1 łyżka
  • Posiekana czerwona cebula - 1 łyżka
  • Sok z limonki - 10ml
  • Sól morska i pieprz - do smaku
  • Jogurt - 60ml
  • Listki świeżych ziół posiekane - 1 łyżka
  • Cząstki limonki - 4 szt.
  • Plastry ogórka do dekoracji
Przepis

Marynowanie łososia:
Sok z cytryny, ocet i miód wymieszać i doprawić cukrem i solą. Łososia pokroić w cienkie plastry i zalać marynatą. Pozostawić, aż łosoś zmieni barwę na jaśniejszą.

Przygotowanie tatara:
Łososia i ogórki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z kolendrą, cebulą i połową serka, doprawić do smaku sokiem z limonki, solą i pieprzem.

Sposób podania:
Formować porcje tatara na talerzu za pomocą okrągłej foremki. Podawać z bukietem sałat polanym jogurtem wymieszanym z ziołami. Tatara dekorować pozostałym serkiem i cząstkami limonki.

Przepis poleca Warsztaty Kulinarne

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1fcwyt
d1fcwyt
d1fcwyt
Więcej tematów
d1fcwyt