Trwa ładowanie...
d289xmj
03-08-2012 09:52

Kompozycja sałat z kurkami i wołowiną

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d289xmj
Składniki
  • Składniki:
  • Mieszanka sałat Fit&Easy ? 100g
  • Pieczony rostbef ? kilka plastrów (może być polędwica lub gotowana wołowina)
  • Kurki oczyszczone ? 80g
  • Cebula siekana ? 1 łyżka
  • Olej słonecznikowy ? 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek ? 30ml
  • Ocet balsamiczny ? 50ml
  • Sól morska ? do smaku
  • Cukier ? do smaku
  • Wiśnie drylowane ? kilka sztuk
Przepis

Przygotowanie winegretu balsamicznego:
Oliwę, ocet balsamiczny i wiśnie dokładnie zmiksować. Doprawić solą i cukrem.

Przygotowanie sałatki:
Kurki lekko obsmażyć z drobno posiekaną cebulą na oleju. Podlać winegretem balsamicznym i pozostawić do wystygnięcia. Na talerzu ułożyć kompozycję sałat skropionych winegretem przygotowane kurki i dekoracyjnie wywinięte plastry pieczonego rostbefu lub polędwicy wołowej.
Wołowina i kurki mogą być podane na ciepło.

Przepis poleca Warsztaty Kulinarne

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d289xmj
d289xmj
d289xmj
Więcej tematów
d289xmj