Trwa ładowanie...
d2arl03
03-08-2012 09:46

Pikantna sałatka z awokado z parowaną w winie solą

Przepis
3.5
(6 głosów)
Oceń:
d2arl03
Składniki
  • Składniki:
  • Sola filet - 200g
  • Wino białe wytrawne - 30ml
  • Czosnek granulowany - do smaku
  • Sól morska - do smaku
  • Majonez - 10g
  • Awokado - 1szt
  • Czerwona cebula siekana - 20g
  • Chili - 1/4szt
  • Pasta curry zielona - 5g
  • Kolendra siekana - 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek - 40ml
  • Musztarda delikatesowa - 10g
  • Ocet z białego wina - 20ml
  • Miód - 10g
  • Mieszanka sałat Fit&Easy - 100g
  • Papier do gotowania i smażenia Saga
Przepis

Wszystkie produkty dostępne są w sklepie ALMA www.alma24.pl

Przygotowanie winegretu:
Oliwę, musztardę, ocet i miód dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku.

Przygotowanie soli:
Filety z soli przyprawić solą i czosnkiem. Zawinąć szczelnie w papier do smażenia z winem. Gotować lub smażyć kilka minut. Po wystudzeniu lekko rozgnieść widelcem z majonezem.

Przygotowanie sałatki:
Awokado obrać i pokroić w kostkę. Dodać cebulę, pastę curry, siekaną kolendrę i chili. Doprawić solą, dokładnie wymieszać z częścią oliwy. Sałatkę z awokado i rozdrobnioną solę kolejno formować w krążku. Podawać z bukietem sałat polaną winegretem

Przepis poleca Warsztaty Kulinarne

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2arl03
d2arl03
d2arl03
Więcej tematów
d2arl03