03-08-2012 09:46
Pikantna sałatka z awokado z parowaną w winie solą
Przepis
3.5
(6 głosów)
Oceń:
Składniki
- Składniki:
- Sola filet - 200g
- Wino białe wytrawne - 30ml
- Czosnek granulowany - do smaku
- Sól morska - do smaku
- Majonez - 10g
- Awokado - 1szt
- Czerwona cebula siekana - 20g
- Chili - 1/4szt
- Pasta curry zielona - 5g
- Kolendra siekana - 1 łyżka
- Oliwa z oliwek - 40ml
- Musztarda delikatesowa - 10g
- Ocet z białego wina - 20ml
- Miód - 10g
- Mieszanka sałat Fit&Easy - 100g
- Papier do gotowania i smażenia Saga
Przepis
Wszystkie produkty dostępne są w sklepie ALMA www.alma24.pl
Przygotowanie winegretu:
Oliwę, musztardę, ocet i miód dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku.
Przygotowanie soli:
Filety z soli przyprawić solą i czosnkiem. Zawinąć szczelnie w papier do smażenia z winem. Gotować lub smażyć kilka minut. Po wystudzeniu lekko rozgnieść widelcem z majonezem.
Przygotowanie sałatki:
Awokado obrać i pokroić w kostkę. Dodać cebulę, pastę curry, siekaną kolendrę i chili. Doprawić solą, dokładnie wymieszać z częścią oliwy. Sałatkę z awokado i rozdrobnioną solę kolejno formować w krążku. Podawać z bukietem sałat polaną winegretem
Przepis poleca Warsztaty Kulinarne
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.