19-07-2012 14:57
Sałata z kulkami arbuza i cranberry
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- Składniki na 4 porcje:
- 1 1/2 łyżeczki musztardy
- 3 łyżki stołowe soku z cranberry (żurawiny amerykańskiej)
- 1/2 łyżeczki soli
- 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- 100 g całych, suszonych owoców cranberry (żurawiny amerykańskiej)
- 1/2 arbuza (ok. 1800 g)
- 1 melon galia (ok. 900 g)
- 200 g sera owczego
- 50 g orzechów włoskich
- 2 opakowania szpinaku ?baby? (każda po 100 g)
Przepis
1. Wymieszać razem musztardę, sok z żurawiny amerykańskiej i sól, a następnie dolać oliwy z oliwek. Dodać żurawinę i wymieszać.
2. Z arbuza oraz melona wyciąć kulki. Rozdrobnić ser owczy, a orzechy uprażyć na patelni bez tłuszczu i grubo posiekać. Umyć i osuszyć sałatę.
3. Wymieszać razem wszystkie składniki i pokropić dressingiem. Najlepiej smakuje podawana z grzankami.
Przepis dodał użytkownik m.ponce
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.