17-07-2012 19:52
Deser jogurtowy z czereśniami
Przepis
3.3
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 300 ml jogurtu naturalnego
- 100 ml śmietany 18 %,
- 16 g cukru waniliowego,
- 3 łyżki cukru,
- ok. 20 czereśni,
- 1/2 opakowania granulowane otręby,
- do posypania: karmel z wanilią.
Przepis
Zaczynamy od przygotowania kremu jogurtowego, dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki na krem: jogurt, śmietanę, cukier biały oraz cukier waniliowy. Na dno szklanek wsypujemy granulowane otręby, następnie pokrojone w kosteczkę czereśnie i krem jogurtowy. Powtarzamy jeszcze raz takie warstwy, tak by zakończyć kremem jogurtowym. Na samym końcu posypujemy deser karmelem z wanilią i dekorujemy czeresienką.
Przepis dodał użytkownik weronika2001
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.