Trwa ładowanie...
dlkfrwz
28-06-2012 11:41

Dżem malinowy

Przepis
4.1
(11 głosów)
Oceń:
dlkfrwz
Składniki
  • 1 kg malin
  • 200 g cukru
  • 1 żelfix lub
Przepis

Maliny wrzucić na patelnię, gotować na małym ogniu dodając powoli żelfix. Gdy maliny puszczą sok i w wyniku dodania żelfixu, malinowa masa trochę się zagęści, dodać cukier. Gotować, aż cukier się rozpuści, a masa nabierze gęstości. Wygotować słoiki, wyszuszyć (również nakrętki!), włożyć do nich dżem. Dobrze zakręcić i postawić słownik do góry dnem do czasu, aż jego zawartość wystygnie.

Przepis dodał użytkownik Mija

Podziel się opinią

2
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dlkfrwz
dlkfrwz
dlkfrwz
Więcej tematów
dlkfrwz