Trwa ładowanie...
d45c7ef
30-05-2012 12:20

Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
d45c7ef
Składniki
  • ? Międzybrodzki Makaron świderki ? 275 g
  • ? truskawki świeże lub mrożone ? 1 kg
  • ? śmietanka słodka 36% - ? litra
  • ? cukier do smaku
  • ? świeża mięta
Przepis

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować w zimnej.

Truskawki zmiksować.

Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Makaron polać musem truskawkowym, na mus wyłożyć bitą śmietanę i udekorować listkami świeżej mięty.

Potrawę można podawać na zimno i na ciepło.

Przepis dodał użytkownik Gastrosf

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d45c7ef
d45c7ef
d45c7ef
Więcej tematów
d45c7ef